Förberedelser inför vinterkylan

Nu är äntligen vintern här och det har fallit rikligt med snö i många delar av norra Sverige. Roligt för oss som älskar vintersporter. Snön har en hel del trevliga egenskaper, intressanta för oss som arbetar inom energi.

Snön är en bra isolator som skyddar små djur och växters rötter från bister kyla. Många av dem överlever inte en vargavinter utan snö.

Hur ser isolering och ventilation ut i huset? Och i semesterstugan? De första tecknen på att det kan vara dags för upprustning är kallras under fönster och i ytterdörren. Isoleringsgummit torkar och funktionen är inte lika bra som i nyskick. För ventilationens skull kan det vara bra med friskluft men för husets drift är det viktigt att frånluftsventiler och kanaler är i bra skick och fungerar.

Pengar finns att spara i uppvärmningskostnader samtidigt som miljön inte belastas med ineffektiv energispill. Skaffa ett instrument för att mäta energispillet. Eller låna från din närmaste byggbutik. Där får du även tips om hur du på bästa sätt åtgärdar energispillet.

Än finns tid innan julen rullar in. Bra att ordna denna första veckan i december. Lycka till.

 

Önskar en skön december och gott slut


Vi önskar en skön december och ett gott slut på året 2017.

4 Dec 2017